VIKTOR & ROLF för Piper-Heidsieck




image203


VIKTOR&ROLF fortsätter sin raketkarriär genom ett samarbete med Champagne producenten Piper-Heidsieck.
Flaskan finns tyvärr inte i Sverige utan saluförs endast på tax-free världen över. Duon fick fria tyglar då de skulle skapa en Limited edition-flaska av Piper-Heidsieck Rosé Sauvage, men målet var att designen skulle vara elegant och otraditionell. Resultatet blev självklart unikt, en flaska ståendes upp och ned med en gigantisk guldkork, en smal botten och eleganta toner av guld och rosa.   

Jag köpte tyvärr inte flaskan nar jag handlade tax-free för en vecka sedan men införskaffade mig istället den klassiska Piper-Heidsieck Brut Impérial i jubileumsförpackning till årets sista fest.


GOTT NYTT ÅR! 

Dagens Konst






image200



image202



image201





Historiska tavlor och historisk konst är något som börjat tilltala mig ganska nyligen. Förmodligen för att det fungerar väldigt bra som kontrast till den stilrena, avskalade och minimalistiska designen inom dagens moderna inredningsstil. Den översta är så pass klockren att jag funderar på att försöka anlita ett företag som kan printa ut den på duk.

Svea Torn







image196



image199


Att bo i ett spektakulärt konstverk är en sak. Ännu bättre blir det om närområdet är trevligt (i synnerhet om man ska titta på det från ovan dagarna i ända). Men på den punkten kan du känna dig fullkomligt lugn. Svea Torn tronar över gränslandet mellan stenstaden och naturen. På ena sidan Östermalms pulserande flärd med restauranger, caféer och butiker. På den andra Lill-Jansskogens och hela Ekoparkens vackra vyer med tillfälle till rekreation, motion och kontemplation.

Nedanför dina panoramafönster råder ett behagligt lugn, fjärran från artilleriets krutglada dagar. I stället för kanoner finns här nu park, gång- och cykelstråk och fredliga flanörer. Området är i skrivande stund precis klarbyggt för inflytt.


Jag skulle inte tacka nej till en övernattningsvåning i denna underbara fastighet.  









Dagens (önske) Outfit!

   




                                                          




Duffel               ACNE
Jeans              MINIMUM
Skärp               BZR
Armbandsur   TECHNOLUXURY
Boots               GUCCI
Weekendbag  AMERICAN APPAREL



Prinsessan Madeleine går på soc!






Kungen vill ha mer pengar

Skattebetalarnas miljoner räcker inte.


- Självklart skulle jag vilja ha ännu mer, säger Carl Gustaf Bernadotte af Wisborg.


Kungen är inte känd för att vilja prata pengar och privatekonomi med journalister. Men för Rapports Thomas Lundström har han gjort ett undantag. Lundström har följt kungen på ovanligt nära håll och bland annat kollat upp vad skattebetalarna får för det årliga anslaget på 87 miljoner kronor. Hovet ligger inte direkt på latsidan. Under 313 dagar i år deltog kungafamiljen i 169 evenemang - det blir hela 3,7 i veckan.



Men kungen tycker inte att pengarna räcker.


- Det är klart att det ser jättemycket ut. Men jag är ju inte ensam. Vi är över 200 anställda och vem som helst kan kan räkna ut vad det kostar. I de 87 miljonerna ingår kungafamiljens årliga apanage på 44 miljoner. De pengarna ska användas till kungens representation och privata konsumtion. Om majestätet tycker att skattebetalarna bidrar med för mycket?


- Självklart inte, jag vill ha mycket mer.


Med mer pengar skulle underhållen av slotten kunna förbättras och man skulle kunna anställa forskare som skulle "kunna forska i en del saker".

Det finns ingen officiell insyn i hur kungen använder sitt apanage. Det finns det flera riksdagsmän, bland andra folkpartisten Hans Backman, som är mycket kritiska till.


"Ganska bra" slippa insyn


Men kungen störs inte av bristen på insyn.


- Jag tycker det är ganska bra, det måste jag säga, säger han och skrattar glatt.


- "Man går inte in hos vem som helst" Vi har revisorer som sköter den delen. Man vill ändå ha lite för sig själv.

På frågan om han förstår kritiken mot den bristande insynen svarar kungen:


- En diskussion finns det ju.


Hans Backman, som motionerat om att kungens apanage ska granskas och redovisas, säger att han inte har något emot att kungen får pengar av staten "om vi nu ska ha ett kungahus".


- Men skattebetalarna måste få veta vad deras pengar används till. Hur ska vi kunna veta om kungen behöver mer pengar om han inte behöver redovisa sina utgifter?

Det nuvarande apanageavtalet ingicks 1809 mellan Karl XIII och riksdagen.


- Det börjar bli hög tid att titta över och aktualisera avtalet, säger Hans Backman.


Dagens Poesi







En ring utan ände är som en cirkel utan slut.

En ring utan finger är som ett finger utan nagel.

Ett finger utan nagel är som fågeln utanför.







Om ett ord ska säga mer än tusen bilder sa valjer jag: PARADIS!




På fredag bär det av..

Svajande kokospalmer över turkosblått vatten på en vit kilometerlång öde strand med undantag för exotiska djur och fåglar. Full tank i hyrbilen för 20 sek. Lokalt Rom för 7 (SJU) (!) sek flaskan. Caribia here I come!


-Är det sant?
-Svar: JA!




image187

RSS 2.0